Er du allergisk og kan ikke ha tradisjonelle kjæledyr? Eller har du lyst på et nytt og spennende kjæledyr med et fascinerende utseende? Da er vandrende pinner kanskje tingen for deg. Disse insektene passer godt som kjæledyr for både barn og ungdom, de er lette å holde og billige i drift – og de er helt ufarlige! Små barn bør imidlertid ha hjelp av voksne når det kommer til håndtering, for de vandrende pinnene tåler ikke å bli klemt hardt og kan miste bein ved for røff behandling.

Du skjønner nok at disse mestrene i kamuflasje har fått sitt navn på grunn av sin utrolig store likhet med små pinner, kvister eller blader. Det finnes 2500 arter, men kun få av dem holdes i fangenskap. De vanligste av dem er lite kravstore og enkle i matveien. De trives i vanlig romtemperatur og er lette å få til å formere seg. Vandrende pinner kalles også spøkelsesinsekter.

Selv om de er plassert i nær slekt med gresshopper kan de ikke hoppe slik som gresshoppene. De er aktive i mørke og sitter vanligvis ganske stille om dagen. Blir de skremt sitter de ofte helt stille og de kan v��re svært vanskelige å oppdage. Generelt beveger de seg svært langsomt.

Du kan holde vandrende pinner i terrarier av glass eller plast. Buret b��r være dobbelt så høyt som en voksen “pinne” og i bunnen legger du ubehandlet torv. Torven holder godt på fuktigheten. Man kan også blande inn litt fuglesand. I buret kan du også ha en del ordentlige pinner som de kan klatre i. Temperaturen bør ligge mellom 15 og 25 grader Celcius. Det skal være stor forskjell mellom natt og dag da pinnedyrene helst er aktive og spiser nattestid når det er mørkt.

Insektene er i all hovedsak planteetere og spiser derfor helst blader fra bringebær, rips og roseplanter, men kan også spise blader av eik, lønn, eføy og hagtorn, i tillegg til blader fra stueplanter som spragle, bjørkefiken, sitronmelisse o.l.

Vandrende pinner har sin hovedutbredelse i tropiske str��k, og ingen arter finnes naturlig i Norge.

De aller fleste pinnedyrene har en livssyklus på ett år.

Stikk innom Oslo Dyrebutikk for mer info om vandrende pinner!